Musia mať zatvorené. Viacerí majitelia a prevádzkovatelia reštauračných zariadení v našom regióne sú na pokraji krachu.
Aj preto apelujú na vládu, aby im povolili otvoriť reštaurácie za zvýšených hygienických opatrení aspoň pre obmedzený počet zákazníkov.

Zamerali sa na rozvoz

Tomáš Adamik z Topoľčian je majiteľom Pizza House a momentálne poskytuje prácu až pätnástim zamestnancom. „Aktuálnu situáciu berieme pozitívne, plač nám nepomôže. Samozrejme, ak si chceme udržať kvalitných kuchárov, musíme ich aj adekvátne ohodnotiť. Z denných menu by sme však nevyžili, keby nerozvážame po večeroch pizzu, tak jednoducho neprežijeme. Pokles tržieb v týchto mesiacoch oproti minulému roku je minimálne 70-percentný,“ hovorí Adamik.
Prvú krízu prekonali
Pizzeria v Topoľčanoch prvú vlnu krízy prekonala. „Zatvorenie podniku sme zároveň využili na menšiu rekonštrukciu priestorov, do ktorej sme zapojili aj našich zručných zamestnancov, aby nemusel byť nikto doma. Samozrejme, rozvozy fungovali aj naďalej, a aby aj čašníci mali robotu, podarilo sa nám rozšíriť ponuku o rozvoz čapovaného piva,“ dodal Adamik.