Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Finalistka súťaže Vynikajúca podnikateľka

Minulý týždeň prebehlo v jednom bratislavskom hoteli finále šiesteho ročníka súťaže Vynikajúca podnikateľka Slovenskej republiky na rok 2005. Nás teší, že medzi šiestimi finalistkami mali zastúpenie i Topoľčany – do výberu sa dostala Janka Smatanová (na s

nímke), ktorá podniká v oblasti výroby pekárenských výrobkov. I keď sa na prvých troch miestach neumiestnila, už účasť vo finále svedčí o tom, že svoju prácu robí naozaj dobre. Môžete nám priblížiť o akú súťaž išlo a ako prebiehalo finále? - Súťaž vyhlasuje Národná agentúra pre rozvoj malého a stredného podnikania v spolupráci so Združením žien v podnikaní a má dve kategórie – Vynikajúca podnikateľka a Začínajúca podnikateľka. Novinkou tento rok bolo vyhlásenie najsympatickejšej podnikateľky, ktorú si mohli zvoliť ľudia prostredníctvom hlasovania na internete. Mne poslali prihlášku do súťaže z Podnikavého dievčaťa, tak som ju vyplnila a na základe nej ma vybrali do užšieho finále. Víťazky vyberala porota a v hlavnej kategórii Vynikajúca podnikateľka vyhrala Mária Czizmadiová zo Štúrova, ktorá podniká v medzinárodnej doprave. Aj napriek tomu, že ste sa neumiestnili, už účasť vo finále je bezpochyby pekným úspechom... - Priznám sa, že o účasti v súťaži som nehovorila nikomu, iba kto to zaregistroval v novinách o tom vedel. Dokonca ani moja nevesta nič netušila, dozvedela sa to od druhých ľudí. Osobne si totiž myslím, že na tejto nominácii nemám zásluhu iba ja, ale celý kolektív v pekárni. Môžete našim čitateľom prezradiť niečo zo svojich začiatkov v podnikaní až po úspešnú súčasnosť? - Podnikám pätnásť rokov a veľakrát som s tým už chcela skončiť, no keďže ide skôr o rodinnú firmu (všetky tri deti sú v pekárni zamestnané, rovnako zať i nevesta), tak „bojujeme“. S pekárňou sa spája môj život od detstva, pretože sme bývali na Stummerovej ulici v Topoľčanoch a blízko nášho domu bola pekáreň. V pekárni som praxovala, neskôr pracovala 18 rokov a aj s manželom sme sa tam zoznámili, keď robil vedúceho. Má potravinársku školu a vždy sníval o tom, aby meno Smatana bolo spojené s pekárňou a aj sa mu to splnilo. Začiatky boli ťažké, začínali sme s 500 chlebami, pekáreň sme postavili pri rodinnom dome, lenže dopyt po našom chlebe vzrástol a pekáreň kapacitne nestačila. Preto sme sa museli rozširovať – mali sme dve pekárne na rôznych miestach v Topoľčanoch, čo tiež nebolo výhodné. Nakoniec sme kúpili jednu väčšiu budovu a tam sme sústredili obe pekárne. V súčasnosti upečieme denne do 3 000 kusov chlebov a v sobotu je to do 5 000 kusov. Pracujeme v noci a ráno. Ako sa otvorili veľké obchodné reťazce v Topoľčanoch, pocítili sme to negatívne zo začiatku, lenže teraz je taká situácia, že ľudia na markety tlačia, aby do svojej ponuky zahrnuli aj náš chlieb, čo je pre nás dobrým znamením.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Päť chýb pri zateplení strechy
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  2. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  5. Úprava osobného motorového vozidla
  6. Important information for Brazilians living in Slovakia
  7. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  8. Vitajte v postapokalyptickom svete
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 24 116
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 038
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 14 832
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 527
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 847
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 756
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 472
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 370
  9. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 159
  10. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 9 144
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Topoľčany a Partizánske - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Topoľčany

Akcia platí len 24 hodín

LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Mestská tržnica bude otvorená kratšie

Od novembra čaká tržnicu úprava prevádzkového času. Zmeny tým nekončia.

Počasie vytrápilo ľudí, záplavy sa regiónu vyhli

O viac než tri a pol metra – zo 71 cm v pondelok o 8.00 až na 440 cm o presne tri dni neskôr, vystúpila v Nitrianskej Strede hladina rieky Nitra.

Rieka Nitra v minulom týždni napáchala aj škody.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Prinášame informácie o pripravovanom testovaní na Orave

Získať dobrovoľníkov ku odberom je v niektorých dedinách ťažké, v Sihelnom bude pomáhať aj starosta.

V kraji sú na tom najhoršie okresy Banská Bystrica a Brezno

Včera zistili na Slovensku viac ako 2 200 nakazených. 210 z toho v Banskobystrickom kraji. 56 v okrese Banská Bystrica a 45 v okrese Brezno.

Už ste čítali?