Každý súťažiaci - kuchár zostavil a zrealizoval vlastnú originálnu regionálnu receptúru jedla z kuracích pŕs a bravčovej panenskej a pripravil tri porcie jedla. V odbytovom stredisku zas kraľovali súťažiaci - čašníci, ktorí servírovali biele vína a hlavné jedlá s prílohou základnou formou zložitej obsluhy.
Výsledky snaženia žiakov hodnotila trojčlenná komisia, ktorú tvorili skúsení odborníci z praxe. Dôraz kládla hlavne na odbornosť, hygienu, tvorivosť a estetičnosť. Vidieť bolo oduševnenie a zdravú rivalitu súťažiacich a výsledky boli priam umeleckými dielami.
Víťazom súťaže sa stalo domáce SOU obchodné v Topoľčanoch, druhá skončila ZSŠ obchodu a služieb z Levíc a tretia ZSŠ dopravy a spojov v Nových Zámkoch.