Logom Značky kvality sa môžu pýšiť aj dva výrobky bánovskej mliekarenskej spoločnosti Milsy – výrobok s nízkym obsahom cholesterolu Bánovec a krém na šľahanie s rastlinným tukom a s nízkym množstvom cholesterolu s názvom Šlahanka (na snímke).
Spoločnosť Milsy získala pre niektoré svoje výrobky Značku kvality už v minulom roku. „Tentokrát sme so svojimi novinkami vsadili na trendové výrobky zdravej kuchyne, ktoré rozšírili rad našich výrobkov s nízkym obsahom cholesterolu. Z mliekarenských firiem sme teraz prihlasovali výrobky do súťaže ako jediná spoločnosť na Slovensku,“ hovorí obchodný riaditeľ Milsy, a. s., Bánovce nad Bebravou Martin Šajdík.
Logom Značky kvality bolo zavedené označovanie kvalitných domácich poľnohospodárskych a potravinárskych produktov v rámci národného programu podpory poľnohospodárskych výrobkov a potravín. Logo poukazuje na pôvod výrobkov, poskytuje spotrebiteľom záruku vysokej kvality a pomáha im zorientovať sa v širokej ponuke tovarov. Udeľuje sa po splnení kritérií stanovených Ministerstvom pôdohosporástva SR, ktoré je garantom celého programu. Dodržiavanie kritérií je prísne kontrolované, s možnosťou odňatia práva používania loga oceneným subjektom.