Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky
SPARTAK BÁNOVCE

Vedúci družstva Peter Bulík: Jarná časť bola veľkým sklamaním!

Mužstvo Spartaku Bánovce skončilo sezónu 2005/2006 na predposlednom 15. mieste. Po jeseni malo mužstvo na konte 15 bodov. V jarnej časti ich však postihla doslova katastrofa, keď v 15 odvetných kolách nazbierali len chudobné tri body za tri nerozhodné výsledky. O zhodnotenie jarnej časti, ale aj celého ročníka sme požiadali tajomníka futbalového klubu Spartak Bánovce Petra Bulíka (na snímke).
Ako by ste hodnotili jarnú časť družstva Bánoviec, ktoré v pätnástich zápasoch bodovalo len v troch a i to boli len nerozhodné výsledky...
Pre nás to bolo obrovské sklamanie. V minulom ročníku sme v jarnej časti skončili na štvrtom mieste a tento ročník na chvoste tabuľky. Príčin je viac. S určitosťou poklesla tréningová morálka v kádri. Ani jeden hráč nie je profesionál, chodia do práce a popri nej na tréningy. Vlani boli ešte viacerí hráči študenti posledných ročníkov vysokých škôl, mali predsa len o čosi viac času na futbal, ako keď sú zamestnaní v súkromných firmách. Aj dnes niekoľkí študujú na vysokých školách a nedá sa im celkom pravidelne sa zúčastňovať tréningov. Stalo sa nám, že v niektorých zápasoch „zasiahla i vyššia moc,“ pretože v zápasoch sme prehrali z pokutového kopu alebo gólom v posledných minútach. Takéto góly veľmi vplývajú na psychiku hráčov, ktorá postupne upadala.
V čom vidíte rozdiel medzi jesennou a jarnou časťou?
V jesennej časti bola v mužstve väčšia pohoda. Cez leto mali chlapci viac natrénované a to im dosť pomohlo v jesenných zápasoch. V zimnej prestávke však tréningová morálka upadala, keďže na tréningy chodilo len 13 – 14 hráčov, z toho bola takmer polovica dorastencov. Kvôli pracovným povinnostiam nechodilo veľa hráčov na tréningy a chýbala im aj určitá pohoda. Je ťažké pre hráčov hrať futbal a popritom byť zamestnaný vo firme.
Počas jarnej časti sa v kádri objavili viacerí mladší hráči a skúsenejší zo zostavy vypadli. Prečo skúsenejší hráči z kádra vypadli?
Roman Jurčák po získaní zamestnania v Trenčíne trénoval len veľmi málo, a preto ho tréner nestaval pravidelne, a tak odišiel. Senko z jedného dňa na druhý odcestoval za prácou do Anglicka, a tiež platí to, čo sme už povedali – viacerí hráči dochádzajú za prácou mimo Bánoviec a ťažšie stíhajú tréningy. Pridali sa nejaké ochorenia, drobné zranenia, vykartovanie hráčov a výsledkom bolo, že základnú zostavu sme zliepali zo zápasu na zápas. Chýbala určitá súhra formácií, zostava nebola stabilizovaná, čoraz častejšie sme ju museli dopĺňať dorastencami. Často sme dostávali góly po fatálnych chybách obrany, hoci hra v poli bola vyrovnaná aj s tými najsilnejšími súpermi. Momentálne sa boríme s problémami okolo kádra, vieme, že dnešný futbal je najmä o peniazoch a mladých to ťahá do zahraničia... pokúsime sa však existujúce ťažkosti
v rámci našich možností vyriešiť pred začatím nového ročníka.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Zázračná škola so zelenou strechou
  3. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  4. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  5. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  6. Crème de la crème po slovensky
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  2. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  3. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  4. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  5. Zázračná škola so zelenou strechou
  6. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  7. Crème de la crème po slovensky
  8. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  9. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  10. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 553
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 13 644
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 692
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 11 428
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 791
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 260
  7. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 6 315
  8. Po Slovensku na motorke 5 877
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 252
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 487
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Topoľčany a Partizánske - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Topoľčany

Diskusiu sledujte naživo vo štvrtok o 14. hodine.


15. jún

Životná púť voňavej hviezdy, kávy Emília, začala v roku 1935 v talianskom prístavnom meste Terst, keď kávičkárski gurmáni v laboratóriách namiešali kávovú zmes z vyše 6 rôznych káv druhu Arabica.


16. jún
Ján Mucha v relácii MY športujeme.

Pozrite si exkluzívny rozhovor v relácii MY športujeme.


18 h
V Bánovciach pribudne aj nový cyklopruh.

Rekonštrukcia na ulici Svätoplukova v Bánovciach nad Bebravou je rozdelená na dve etapy.


16. jún

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Nečakaná správa o skone Júliusa Kohúta zasiahla mnohých.


10 h

Ľudia nemajú šancu na voľný prístup k vodnej ploche.


18 h

Medvede sa v minulosti v našom regióne nevyskytovali.


16. jún

K príčine smrti sa vyjadria, až keď budú k dispozícii laboratórne výsledky. Predbežne to s očkovaním nesúvislo.


15. jún

Už ste čítali?