Peter Justin Topoľský, Salco, Dušan Antalík s manželkou, podnikatelia z regiónu, primátor Topoľčian Peter Baláž i ďalší hostia prijali pozvanie Juraja Topora na otvorenie reštaurácie
T – bone, ktorou si vraj Juraj splnil svoj dávny sen. „Prajem si, aby reštaurácia robila ľuďom dobre a aby od nás odtiaľto odchádzali s výnimočnými kulinárskymi zážitkami,“ prezradil nám Juraj. A aby nezostalo iba pri rečiach, našiel kuchára (Braňa Slávku), ktorý pracoval štyri roky vo Viedni a robí údajne výborné viedenské rezne, no na recept uvalil prísne embargo – neprezradil ho ani Toporovi. „Budeme ich podávať v reštaurácii, treba len prísť,“ dodáva na margo šťavnatých rezňov Juraj, ktorý s Tublatankou precestoval pol sveta a svoje gurmánske postrehy chce zužitkovať teraz ako majiteľ reštaurácie. „Chceme byť originálni, preto budeme ponúkať prvky americkej, talianskej, maďarskej, francúzskej či stredomorskej kuchyne. Samozrejme, nebudú chýbať ani české a slovenské jedlá. Jedálny lístok budeme obmieňať a zameriame sa najmä na obedové menu. Jedlo bude výdatné a pripravené z kvalitných surovín. Pre „fajnšmekrov“ budeme mať v ponuke špeciality s väčšou gramážou ako napríklad T – bone steak, čiže mäso s kosťou v tvare T, ktoré mne veľmi chutí. Okrem obedov budeme pripravovať aj raňajky a chystáme sa robiť ketering – zabezpečíme záujemcom oslavy a podobné rodinné či menšie spoločenské udalosti v domácom prostredí takpovediac na kľúč.“ Boli sme zvedaví, či členovia Tublatanky budú mať v reštaurácii otvorený účet. „Kamaráti buďme, ale dlhy si plaťme... (smiech) V každom prípade kamarátov vždy rád pohostím, Maťo je jeden z najlepších ľudí, akých poznám, veľa mi pomohol a niekam ma dostal, preto mu to rád vrátim trebárs aj takýmto spôsobom.“
O Jurajovi idú chýry, že je najlepším kuchárom medzi muzikantmi. „Hovorí sa to o mne, ale je pravda, že som aj veľký gurmán,“ komentuje svoje kuchárske danosti Juraj Topor. A čo odkazuje konkurencii? „Konkurencia je veľmi dôležitá a som rád, že existuje. Držím jej palce!"
Autor: mm