V kategórii jemné pečivo súťažili s dvoma výrobkami. Sú úplne nové, ešte sme ich nemohli ani vidieť na pultoch. Listovú šatôčku Racio na spôsob croasantu naplnili plnkami. „Inovovali sme to, lebo zákazník si stále žiada niečo nové. Urobili sme teda tento výrobok aj na sladko, aj na slano. Dali sme tam pizza náplň, brokolicu, syrovú náplň, špenátovú plnku, ale hlavným tromfom by mala byť šatôčka so slivkovým lekvárom,“ vysvetlil výrobno-obchodný zástupca Peter Ivanka z Topecu. Druhým tromfom bola bábovka s makovou náplňou a fondánovou polevou. Porota sa rozhodla pre naplnený croasant, ktorý ocenila zlatou Cobou.
Tradične silne býva obsadená súťaž o najlepší chlieb. Tu sa už v silnej konkurencii neumiestnili na prvých priečkach, ale chlieb pripravený do tejto súťaže s názvom Krumplík sa bude onedlho predávať. „Vydrží aj 3 – 4 dni čerstvý,“ povedal o jeho prednostiach P. Ivanka.
Najväčšiu pozornosť vzbudila torta súťažiaca v kategórii Fantázia. Jej autorka Margita Lukáčová si vymyslela urobiť tortu, ktorá by vlastne vôbec nepripomínala sladkú hostinu. Mala názov Dobrú chuť, Slovensko a znazorňovala akúsi prestretú tabulu zo smotánkovskej akcie, kde sa predstavili rôzne odvetvia potravinárskeho priemyslu. V jej predstave to bola hostina priam lukulská. Kačica, kura, údeniny, syry a aj ostrejší alkohol, chlieb koláče. To všetko však v skutočnosti boli naozajstné pláty cesta s plnkou, obalené v marcipáne, ktorý farebne verne zodpovedal slaným originálom.
„Všetko je to požívateľné a pracovali sme na tom niekoľko dní. Nie je tam nejaký polystyrén, ako by si niekto mohol myslieť. Túto tortu berieme ako umelecké dielo, takže ju nebudeme krájať a jesť. Chceme sa tým prezentovať a vystaviť ju vo vlastnej predajni na námestí,“ vysvetlil ďalšie zámery P. Ivanka. Zatiaľ si ju môžu zvedavci pozrieť ako naozajstné umelecké dielo v galérii na námestí.