Manžel Roman je podpredseda družstva a veľakrát ho práca zamestnáva aj počas víkendov. Varenie teda pripadlo Ivete. Snaží sa zorganizovať si čas tak, aby stihla deťom pripraviť teplé jedlo. „Niekedy to kvôli svojim povinnostiam stíham takpovediac s odretými ušami. Vtedy mi nezostáva iné, len pripraviť niečo zo studenej kuchyne. Varím však veľmi rada a dokážem experimentovať. Ak mi v zásobe chýbajú nejaké ingrediencie, jednoducho improvizujem,“ povedala Iveta Randziaková.
Neprekáža jej, ak pri príprave jedla strávi celé nedeľné dopoludnie. Varenie totiž považuje za spôsob relaxácie. Rodina sa tak môže tešiť z pečenej kačice a lokší, alebo z diviny s hubovo-smotanovou omáčkou. Starostka nám prezradila, ako pripravuje druhú špecialitu. Divinu (prípadne hovädzinu) nareže na rezne, ktoré vyklepe a udusí s hubami, sušenými alebo čerstvými. Keď je mäso hotové, vyberie ho a vo výpeku urobí omáčku zo smotany a citrónovej šťavy. Omáčku dochutí. Jedlo podáva so zemiakovými kroketami. Pripraví ich z uvarených zemiakov, ktoré ošúpe, postrúha, zmieša s hladkou múkou a osolí. Zo zmesi urobí valčeky a tie vypráža v trojobale.
Iveta Randziaková si vedela poradiť s jednoduchými jedlami už ako pätnásťročná. Počas prázdnin spolu so sestrou chodievali na obed k starej mame. Neskôr však samé skúšali niečo uvariť. „Pekne sme prestreli stôl a ozdobili ho farebnými servítkami. Vždy sa nám páčilo, keď nás rodičia pochválili. Povzbudzovalo nás to a skúšali sme aj zložitejšie recepty,“ dodala.
Starostka uprednostňuje najmä slané jedlá, napríklad zemiakové placky. Stále však nevie prísť na chuť králikovi, a to napriek tomu, že ho bez problémov pripravuje. Jedálny lístok rodiny sa vraj snaží obmieňať. Deti si obľúbili najmä palacinky, ktoré Iveta naplní roztopenou čokoládou a ovocím. Ozdobí ich šľahačkou a ďalším ovocím. Rodina neodolá ani takzvaným „perkom“, taštičkám plneným slivkovým lekvárom, tvarohom alebo orechmi. Starostka tvrdí, že jedlo musí byť lahôdkou aj pre oči.