„V poslednej dobe sa snažím preorientovať na zdravšiu stravu. Čítam totiž veľa článkov, ktoré radia uprednostňovať makrobiotické produkty, sójové alebo grahamové pečivo. Na raňajky jedávam ovsené vločky s džemom a jogurtom,“ prezradil starosta. Podotkol, že ho k tomuto kroku nedonútili zdravotné problémy, chce iba preventívne predísť možným chorobám. Obmedzuje bravčové a hovädzie mäso, uprednostňuje kuracinu a zajačinu. Na králiky, ktoré doma chová, si už vraj zvykla celá rodina. Príprava jedál však v domácnosti prischla manželke Melánii. Starosta ju v kuchyni zastupuje len počas jej neprítomnosti. Vtedy si navarí guláš alebo kapustnicu, ktoré pripravuje vo veľkom množstve, odloží do chladničky a keď treba, vyberie. Väčšinou sa však drží receptu. Na kapustnicu si vopred uvarí neúdené bravčové koleno. Kapustu z dvoch sedemdecových pohárov premyje, aby znížil jej kyslosť, koleno nakrája, okorenené a osolené povarí spolu s ňou domäkka a nakoniec kapustnicu zahustí.
„Takmer vôbec nepoužívam cukor a čaj ochucujem výlučne medom. Sladké si príležitostne doprajem pri koláčoch,“ priznal sa Emil Šupa a dodal, že kávu a minerálne vody nepije. Namiesto toho si dopraje bylinkový čaj. Doma pestuje ibiš, medovku, levanduľu, rumanček aj nechtík. Zbierať chodí šípky, bazu či repík. Vďaka tomu si každý deň, dokonca aj v práci, môže vychutnať šálku zdravého teplého nápoja.