Topvar chutí najlepšie
V súťaži o najlepšie pivo sa v roku 1993 zišlo v Hurbanove 11 pivovarov s cieľom získať to najlepšie umiestnenie spomedzi konkurencie na Slovensku.
„V Hurbanove sa v minulých dňoch zišlo valné zhromaždenie Zväzu slovenských výrobcov piva a sladu. Jeho súčasťou bola celoslovenská súťaž o najlepšie pivo. Dvadsaťsedem špičkových degustátorov malo zložitú úlohu – z dobrých pív vybrať tie najlepšie. Súťaž bola maximálne objektívna – degustačné vzorky z jedenástich pivovarov komisii „prideľoval“ počítač.“
V hodnotení 12-stupňových svetlých pív prvenstvo získala topoľčianska značka. „Po komplexných senzorických a analytických skúškach komisia rozhodla, že na stupeň víťazov sa postaví TOPVAR, Zlatý Bažant získal druhé miesto a tretí bol banskobystrický URPÍN. Hodnotené boli 12-stupňové svetlé pivá. V budúcnosti v tejto súťaži uvažujú hodnotiť aj pivá tmavé.“ O tom, že išlo o prestížne ocenenie, hovoria aj údaje o popularite piva na Slovensku. „Priemerný občan na Slovensku vypije ročne až 120 litrov tohto zlatého moku. Slovensko sa vo výrobe a exporte piva i sladu radí medzi svetovú špičku. Bez kvality by asi svoju pozíciu sotva udržalo.“
Nenechali nič na náhodu
V období dovoleniek prinášal Dnešok aj v roku 1993 tipy na dovolenku, konkrétne v blízkom okolí. Ako jeden z najnavštevovanejších kútov tohto okresu bola označovaná dovolenková destinácia Veľké Uherce spolu s vodnou nádržou, ktorá k nej patrí.
„Dnes iba voda a pekná príroda turistovi nestačia. Jeho spokojnosť závisí od poskytovania kvalitných služieb. „Snažíme sa,“ pokračuje starosta, „aby návštevníci boli maximálne spokojní a opäť sa k nám vrátili. Vybudovali sme kĺzačky do vody i piesku. V prevádzke bude zábavný lunapark a pre milovníkov člnkovania je k dispozícii súkromná požičovňa plavidiel.“ V tomto roku vo Veľkých Uherciach nenechali nič na náhodu. Svoje služby budú poskytovať plavčíci a prvá zdravotnícka pomoc. Návštevníkom, ktorí prídu na automobiloch, bude slúžiť autocamping a odstavné plochy na parkovanie. Celý areál priehrady bude strážený. Strážcovia, okrem svojich povinností, budú vyberať poplatky a udeľovať pokuty za priestupky. Hlad a smäd turistom uspokoja stánky s rýchlym občerstvením a základnými druhmi potravín. Príjemne posedieť a zabaviť sa môžu v reštauračných zariadeniach priamo v obci.“
Správy z 25. mája 1993.